alcím

TRUE STORY: Egy bichon havanese története

2012. január 29., vasárnap

Boróka beköltözik

... de ne szaladjunk így előre. Pénteken meglátogattuk a tenyésztőt és felvettük a Volhart-tesztet. Nagy örömünkre Boróka átlaga 3 pontos lett (az 1-től 6-ig terjedő skálán) Ez egy számunkra nagyon is kedvező középérték :)
A teszt így ír a 3 pontos kutyáról: Ez a kölyök nyitott, barátságos és jól alkalmazkodik a szituációkhoz, melyekben általános kiképzési gyakorlatokat kell teljesítenie. Rugalmas természete által könnyen alkalmazkodik a környezetváltozáshoz. Ez a típus "túl sok" olyan családhoz, ahol kisgyerekek vannak, és olyan idős házaspárnak, akik nem szeretnek kimozdulni otthonról.
Hát nem csodálatos? Itt gyerek sincs, sőt, kifejezetten kimozdulós fiatalok vagyunk.

22:45- van, és Boró épp torka szakadtából üvölt. Hogyan kedveltessük meg jdonsült ebünket a szomszédokkal c. rovatunkat olvassák....

Na, de térjünk vissza a péntekhez. Boróka meggyőzött minket, és ingent mondtunk a kb. 15 éves kapcsolatra... Kifizettük, aláírtuk a szerződést, és megegyeztünk a tenyésztővel, hogy vasárnap elvisszük.

2 hosszú nap, majd VASÁRNAP:
A Nyugati pu melletti parkolóban feltűnt A. és Boróka. Átvettük az ebet, a törzskönyvet és egy adag kutyaeledelt, majd búcsúztunk is. A kutya remegett a hidegben, majd amikor melegbe mentünk, aludt. Mélyen, mélységesen. Nem kicsit kétségbe estünk, hogy semmire sem reagált, velünk nem foglalkozott, feje lebakkanva, úgy szuszogott... kb. 2.5 órája lehetett nálunk, amikor a vonatban először "megszólalt". Csak úgy vonyított, ugatott, bemutatta az egész skáláját. Kb. 1 óráig fárasztottuk, amikoris lemerültek azok a bizonyos elemek, és a kutya hullapózba vágódott...

Itthon ismerkedés a macskával. Kezdetnek nagyon is jó. Macska fúj, kutya morog... szagolgatás ezerrel. Jó lesz ez. De tényleg. Most befejezem, mert Miss Boróka jóllakot, és ismét a fárasztási-fázis következik. Addig is néhány kép és videjó:



Boróka elemei lemerülnek...


... és Morris elemei is lemerülnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése